Søg i CFSAs viden og rådgivning

Få hurtigt besked, når vi udgiver nye faglige artikler, guides, bøger eller udbyder webinarer og kurser til dit arbejde med frivillighed. Bestil vores månedlige nyhedsbrev 

Viser 1 - 8 af 8
De fleste foreninger har brug for en konto til deres penge. Desværre oplever mange foreninger, at det kan være svært at få en foreningskonto. I Center for Frivilligt Socialt Arbejdes nye rådgivningsguide ”Sådan får I en bankkonto til foreningens penge” giver vi en trin-for-trin guide til samarbejdet med et pengeinstitut.
Artikel
Bruger jeres forening NemID medarbejdersignatur? Så er det nu I skal tilslutte jer MitID Erhverv. På den måde er I sikre på, at I fortsat kan læse Digital Post og benytte andre offentlige selvbetjeningsløsninger, når NemID medarbejdersignatur lukker den 30. juni 2023. 
Artikel
Indimellem går samarbejdet med en frivillig så meget i hårdknude, at det er nødvendigt at fyre den frivillige. En situation, der kan være uvant både for den frivillige og for den, der skal gennemføre samtalen. I denne artikel får I gode råd til, hvordan I bedst griber processen an, så både den frivillige, foreningen og jeres frivilligfællesskab kommer trygt og godt igennem den svære beslutning.  
Artikel
Hvornår har du sidste haft en svær samtale med en frivillig eller en bruger? En samtale, hvor du ville ønske, at du havde haft flere værktøjer til at navigere i det følsomme land, som svære samtaler ofte er? Onsdag den 2. november 2022 udgiver Forlaget CFSA en ny opdateret udgave af en af vores mest populære håndbøger 'Samtaler der kræver mod'.
Artikel
De fleste foreninger har brug for en konto til foreningens penge og indtægter fra fx medlemskontingenter, indsamlinger, støttepuljer, fondsmidler og sponsorater. Men hvilken type konto skal man vælge? Det svarer CFSA’s rådgiver og konsulent Mette Wang på i denne måneds spørgsmål til vores rådgivning. 
Artikel
Mad samler mennesker, og derfor er måltidet et oplagt sted at starte, når jeres forening vil invitere nye ind eller styrke fællesskabet blandt medlemmer og brugere, men det er ikke lige meget, hvordan I griber det an. Få konkrete råd til arbejdet med at bruge mad og måltider til at bringe mennesker tættere sammen.
Artikel
I projektet KvarterVenner har KFUM’s Sociale Arbejde udviklet en metode, hvor civilsamfundet bidrager til at styrke kommunens helhedsorienterede indsats over for udsatte familier. Vi deler de vigtigste erfaringer og anbefalinger fra projektet, som Center for Frivilligt Socialt Arbejde har evalueret.
Artikel
I det brugerrettede sociale arbejde har mange frivillige ofte selv noget med i bagagen. Det motiverer dem til at gøre noget for andre, men det er også det, der kan gøre dem sårbare. Psykolog Henrik Lyng fortæller, hvad der belaster frivillige i arbejdet med grænseoverskridende brugere - og hvordan I bedst passer på både frivillige og brugere.
Artikel